Webinář: E-commerce a novela zákona o DPH

22.04.2021
Online webinář
10:00 am10:50 am (CET)

Od 1. 7. 2021 dojde k rozsáhlým změnám v aplikaci DPH u e-commerce (neboli prodeje zboží na dálku). Ty se týkají zejména přeshraničního elektronického obchodování v rámci EU, kdy konečným zákazníkem je osoba nepovinná k dani (prodej B2C přes e-shop).

Od července se tak výrazně rozšíří působnost zvláštního režimu jednoho správního místa (tzv. One-Stop-Shop), jež se bude nově využívat v případě zásilkového prodeje (prodeje zboží na dálku) či dovozu zboží nízké hodnoty. Využití zmíněného režimu bude pro e-shopy dobrovolné. Nové povinnosti v oblasti DPH mohou také vzniknout internetovým platformám, které tzv. usnadňují prodej zboží.

Jaký přínos bude mít využití režimu jednoho správního místa pro vaše podnikání? Přinese očekávané zjednodušení? Za jakých podmínek lze tento režim využít? Jak se změní limity pro registraci k DPH v jiném členském státě EU při prodeji zboží na dálku?

Provozujete-li e-shop, je třeba se s úpravami vyplývajícími z rozsáhlé novely zákona o DPH v oblasti e-commerce seznámit a připravit se na nadcházející změny v pravidlech zdaňování zásilkového prodeje.

Zorientovat se v nových možnostech a povinnostech Vám pomůže náš webinář.

TÉMATA

  • Prodej zboží na dálku (zasílání zboží) – změna definice, změna limitu pro povinnou registraci v JČS (jiném členském státě), dopady do praxe e-shopů;
  • Režim jednoho správního místa – rozšíření, fungování, plusy a mínusy, využití pro e-shopy;
  • Dovoz zboží nízké hodnoty (do 150 EUR) – nová pravidla;
  • Elektronické platformy, fikce dodání zboží, pojem usnadnění prodeje zboží, nové povinnosti platforem;
  • Shrnutí nejzásadnějších dopadů.

PŘEDNÁŠEJÍCÍ

Stanislav Železný | Tax Partner
Accace s.r.o.

Stanislav je certifikovaným daňovým poradcem s desetiletou praxí v daňovém poradenství. Vystudoval pražskou VŠE a po studiích působil ve společnostech Mazars a TPA. Do Accace nastoupil v roce 2012, aktuálně působí na pozici Tax Partner. V rámci společnosti je zodpovědný za poskytování komplexních služeb v oblasti DPH a vede interní DPH tým.

Stanislav má rozsáhlé zkušenosti s poskytováním služeb v oblasti DPH tuzemským i zahraničním společnostem z oblasti nákupu a prodeje zboží i poskytování služeb. Dále poskytuje klientům služby v oblasti daně z příjmů právnických osob.

REGISTRACE

Pro přihlášení na webinář prosím vyplňte registrační formulář. Po dokončení online registrace obdržíte potvrzení e-mailem. Pro přihlášené účastníky je webinář zdarma. Kapacita je limitována, doporučujeme Vám tedy včasnou registraci. Accace si vyhrazuje právo registraci odmítnout.

V případě jakýchkoliv dotazů či problémů s přihlášením nás neváhejte kontaktovat na e-mailové adrese: .

E-book: Jak novela zákona o DPH ovlivní e-commerce?

Změny vyplývající z novely zákona o DPH jsme formou otázek a odpovědí shrnuli do praktického e-booku. Dozvíte se například, jaká je současná praxe, co se změní ve zdaňování e-shopů po 1. červenci 2021 a více o režimu One Stop Shop.

Registration is closed
Contact our experts
REGISTRACE BYLY UKONČENY
Kontaktujte nás
crossarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram